Agenda

Bel ons even kort van te voren of kijk op de website hoe iets in deze corona tijd vorm krijgt.

Aswoensdag en Goede Vrijdag

 • Aswoensdag, 17 februari 2021, zal br. Gerard Mathijsen OSB op de stoep voor het ministerie van defensie de as zegenen van onze palmtakjes. Wie wil ontvangt een askruisje en wie zich daartoe geroepen voelt kan vervolgens ook het ministerie met as of houtskool markeren en oproepen tot ommekeer: geen nieuwe kernwapens op de vliegbasis Volkel, maar menskracht en middelen voor het scheppen van een kernwapenvrije wereld. Het tijdstip en de verzamelplek hoor je na aanmelding: noelhuis@antenna.nl
 • Goede Vrijdag, 2 april 2021, lopen we een kruisweg door Amsterdam. Op verschillende plekken staan we stil bij het lijden van de schepping, van de armen en van Christus. Nadere informatie vindt u t.z.t. op onze website en/of facebook: www.noelhuis.nl Ook voor deelname aan de straatliturgie op Goede Vrijdag is het fijn als je je van te voren aanmeldt.

Gebedsvieringen

Thea Bowman

Elke woensdagavond is er een oecumenisch avondgebed, om 20.00 uur. Speciale vieringen zijn er op:

 • maandag 4 januari 2021: viering rond de H. Angela van Foligno (1248 – 1309), Italiaanse mystica, vanwege haar geschriften bekend als ‘Meesteres van de theologen’.
 • maandag 29 maart 2021: viering rond Thea Bowman (1937 – 1990), Afrikaans-Amerikaanse zuster en geleerde, die een grote bijdrage leverde aan de emancipatie van Afro-Amerikanen in de katholieke Kerk.
 • maandag 31 mei 2021: viering rond Maya Angelou (1928 – 2014), Amerikaanse dichter, zangeres en activiste voor burgerrechten.
 • maandag 28 juni 2021: viering rond Ezechiele Ramin (1953 – 1985), Italiaanse missionaris die vanwege zijn inzet voor arme boeren in Brazilië werd vermoord.

Ronde tafels

 • vrijdag 22 januari 2021: FILM – Day of a Stranger is een intiem portret van de wereldberoemde trappist Thomas Merton. Het bestrijkt de periode vanaf 1965 toen hij een kluizenaarsleven leidde, tot aan zijn vroegtijdige dood in 1968. De film toont hem in zijn kluizenarij en laat zeldzame bandopnamen horen die hij toen maakte. De film is in het Engels, zonder ondertiteling.
 • donderdag 18 februari 2021: LEESCLUB – We bespreken gedeelten uit het werk van Peter Kropotkin, de Russische geograaf, anarcho-communist en visionair. Voor deze leesclub wordt een reader gemaakt; deze is op aanvraag beschikbaar vanaf 15 januari.
 • vrijdag 26 maart 2021: GESPREK –  ‘Goed doen met geld en Aristoteles’: filosoferen over een rechtvaardige economie met Koert Jansen, deskundige op het gebied van duurzame handel en investeringen in ontwikkelingslanden. 
 • vrijdag 9 april 2020: FILM – (waarschijnlijk buitenbioscoop): ‘White God’. White God is een fictief verhaal over mensen en dieren, onderdrukking en opstand. Tegelijk is het een rauwe metafoor voor de politieke en culturele spanningen in het huidige Europa. De film begint om 20:30, inloop vanaf 20:00. locatie Dorothy gemeenschap: Middenweg Bovenkerkerpolder 1, Amstelveen. Van te voren aanmelden.
 • vrijdag 16 april:  FILM (programma volgt hier)
 • donderdag 20 mei 2021:  LEESCLUB – We gaan in gesprek over het thema ‘arbeid’. Waarom werken mensen graag? Hoe ziet ‘goed werk’ er uit? Moet geld altijd de beloning zijn van arbeid? Voor deze leesclub wordt een reader gemaakt; deze is op aanvraag beschikbaar vanaf 7 april.
 • vrijdag 4 juni: GESPREK – ‘Activisme en doelmatigheid’. We gaan in gesprek over doel en middelen bij recente acties voor vrede en het klimaat. Welk resultaat beoog je? Hoe verhoudt de korte termijn zich tot langetermijneffecten? Hoe wegen we de neveneffecten van onze acties?

!! Let op: de leesclub is niet meer bij Wanda en Gerritjan, maar gewoon in het Noelhuis!!

Van harte welkom om voorafgaand aan een viering, ronde tafelgesprek of filmavond bij onze maaltijd aan te schuiven (om 18.00 uur). Aanvangstijd van de bijeenkomsten is 19.30 u. Bel wel even van tevoren om je aan te melden.

Acties

Safe the date: op 22 januari 2021 bent u van harte welkom bij de hoofdpoort van de vliegbasis Volkel om met ons te vieren dat het VN Verbod op Kernwapens die dag van kracht is geworden. Meer info t.z.t. op onze facebook pagina.

We doen vanuit het Noëlhuis steeds vaker mee met Christian Climate Action om vanuit christelijke inspiratie actie te voeren voor het klimaat. Lijkt het je leuk om eens mee te doen, of gewoon kennis te maken? Kijk op Facebook of mail Herman.