Agenda

Samen Klussen

Op zaterdag 18 januari 2020 houden we een klusdag. Inclusief lekkere lunch en koffie en thee! Vanaf 10:00 uur gaan we kleine klussen doen, muren verven en gedoneerde groenten verwerken. Vind je het leuk om mee te helpen, meld je dan aan via mail of telefonisch.

Gebedsvieringen

Elke woensdagavond is er een oecumenisch avondgebed, om 20.00 uur. Speciale vieringen zijn er op:

 • woensdag 11 december: viering rond Catherine Doherty (1896 – 1985), pionier van katholiek sociaal activisme, oprichtster van Madonna House, schrijfster.
 • woensdag 5 februari 2020: viering rond Muriel Lester (1885 – 1968), Britse sociale hervormer en pacifiste.
 • woensdag 15 april 2020: viering rond Corrie ten Boom (1892 -1983), zij bood tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar familie onderdak aan Joodse onderduikers. Na de oorlog werd zij evangeliste.
 • woensdag 17 juni 2020: viering rond Evelyn Underhill (1875 – 1941), Engelse katholieke schrijfster en pacifiste, bekend om haar boeken over christelijke mystiek.

Ronde tafels: gesprekken

 • vrijdag 17 januari 2020: Muziek wordt door bijna elke sociale beweging gebruikt. Wat maakt muziek en andere kunstvormen zo interessant voor protestbewegingen? Herman heeft zich verdiept in muziek als middel in geweldloze strijd en gaat daar met ons over in gesprek.
 • donderdag 5 maart 2020: ‘Zijn en doen’: Hierover zal onze huisdominee Margrietha Reinders met ons in gesprek gaan. We maken ons druk en doen van alles voor anderen. Maar Jezus zegt niet dat Hij er ‘voor ons’ zal zijn, maar ‘met ons’. Dat was ook het voorbeeld dat Hij gaf. Als we ‘met’ een ander zijn, dan willen we die ander leren kennen, ons open stellen en een relatie aangaan. 
 • vrijdag 27 maart 2020: ‘Activisme en doelmatigheid’: We gaan in gesprek over het doel en de middelen bij recente acties voor vrede en het klimaat. Welk resultaat beoog je? Hoe verhoudt de korte termijn zich tot lange termijn effecten? Hoe wegen we de neveneffecten van onze acties?

Films

 • vrijdag 7 februari 2020: ‘The Reluctant Radical’ volgt activist Ken Ward bij zijn strijd tegen klimaatverandering. Hij overtreedt de wet bij zijn protesten tegen de fossiele industrie. Hij doet dat vanuit een gevoel van verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties. De film toont welke persoonlijke prijs hij daarvoor betaalt, maar ook welke voldoening het hem geeft gehoor te geven aan zijn morele overtuigingen. 
 • vrijdag 17 april 2020:  ‘Day of a Stranger’ is een intiem portret van de wereldberoemde Trappist Thomas Merton. Het bestrijkt de periode vanaf 1965 toen hij een kluizenaarsleven leidde tot aan zijn vroegtijdige dood in 1968. De film toont hem in zijn kluizenarij en laat zeldzame bandopnamen horen die hij toen maakte. 

Beide films zijn in het Engels, zonder ondertiteling.

Ronde tafels: boeken

 • donderdag 7 mei: We bespreken gedeelten uit het werk van Peter Kropotkin, de Russische geograaf, anarcho-communist en visionair. Voor deze leesclub wordt een reader gemaakt; deze is op aanvraag beschikbaar vanaf 31 maart.
 • vrijdag 5 juni: We gaan in gesprek over het thema ‘arbeid’. Waarom werken mensen graag? Hoe ziet ‘goed werk’ er uit? Moet geld altijd de beloning zijn van arbeid? Voor deze leesclub wordt een reader gemaakt; deze is op aanvraag beschikbaar vanaf 30 april.

De leesclub is bij Gerritjan en Wanda: Gersthove 18, Diemen. Alle andere avonden zijn in het Jeannette Noëlhuis. Van harte welkom om voorafgaand aan een viering, ronde tafelgesprek of filmavond bij onze maaltijd aan te schuiven (om 18.00 uur). Aanvangstijd van de bijeenkomsten is 19.30 uur. Bel wel even van tevoren om je aan te melden.

Acties

We doen vanuit het Noëlhuis steeds vaker mee met Christian Climate Action om vanuit christelijke inspiratie actie te voeren voor het klimaat. Lijkt het je leuk om eens mee te doen, of gewoon kennis te maken? Kijk op Facebook of mail Herman.